6000 szegedi paprikatermelő közül 4500-an egy holdon, vagy ennél kiseb területen termelnek paprikát. – 1544-en foglalkoznak paprikakészítéssel. In: Délmagyarország, (13) 259. p. 6. (1937)
|
Szöveg
szgya_dm_1937_11_13_06.pdf Hozzáférés: Csak SZTE egyetemi hálózatról Letöltés (786kB) |
Absztrakt (kivonat)
[„Szanyi István fővegyész, a szegedi mezőgazdasági vegykísérleti és paprikakísérleti állomás vezetőségének tollából figyelemre méltó füzet jelent meg, amely a magyar fűszerpaprikáról közöl hasznos ismereteket. […] A paprika összetételénél utal Szanyi fővegyész Szent-Györgyi professzor kutatásaira is, amelyeket a paprika körül végzett.”]
| Dokumentum típusa: | Különlenyomat |
|---|---|
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Délmagyarország |
| Kötet: | 13 |
| Szám: | 259 |
| Nyelv: | magyar |
| Dátum: | 1937. november 13. |
| Oldalak: | p. 6 |
| Gyűjtemény: | Tudós gyűjtemények, hagyatékok > Szent-Györgyi Albert hagyaték > Róla szóló irodalom |
| Kulcsszavak: | Szanyi István fővegyész, Szent-györgyi Albert, szegedi paprika, C-vitamin |
| Kapcsolódó URL: | https://adt.arcanum.com/hu/view/Delmagyarorszag_1937_11/?pg=99&layout=s |
| A feltöltés ideje: | 2024. már. 13. 11:47 |
| Utolsó módosítás: | 2024. már. 13. 11:47 |
| URI: | http://misc.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/71702 |
![]() |
Tétel nézet |

