Szakats mesterségnek könyvetséje. Mellyben külömbkülömbféle válogatott tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészítése, sütése és fözése, mintegy élés-kamarában, rövideden leirattatik, és kinek-kinek hasznára leábrázoltatik.
Előnézet |
Teljes mű
szakatskonyvetske.pdf Letöltés (23MB) | Előnézet |
Egyéb cím: | Melly most megbövíttetvén I. Több szükséges és hasznos étkek nemeinek készítésével: II. Liktáriomok 's egyéb holmik tsinálásáról egy jeles tractával |
---|---|
Dokumentum típusa: | Könyv |
Nyelv: | magyar |
Nyomdász/kiadó: | M. Tótfalusi K Miklós |
Kiadás, keletkezés helye: | [Kolozsvár] Kolozsváratt |
Dátum: | 1698 |
Oldalszám megjegyzés: | A-H = [12], 170, [8] p. |
Méret: | 12o |
Megjegyzések: | Modern bőrkötés, Hiányzik: H12 |
Hivatkozás: | Sztripszky 366., RMNy. 260. |
Proveniencia: | Magyar Irodalomtörténeti Intézet Szeged (pecsét) |
Gyűjtemény: | Muzeális dokumentumok |
Kulcsszavak: | Szakácskönyv - magyar - 17. sz. |
Kapcsolódó URL: | http://staticweb.bibl.u-szeged.hu/www.bibl.u-szeged.hu/~vargaand/cookbook/index.html |
A feltöltés ideje: | 2020. jan. 07. 15:50 |
Utolsó módosítás: | 2020. júl. 17. 14:59 |
URI: | http://misc.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/46586 |
Tétel nézet |